معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: از بعضی رسانه‌ها و مطبوعات به دلیل اتهام‌افکنی علیه دولت به قوه قضائیه شکایت کرده‌ایم.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز (یکشنبه 16 آبان) با حضور در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با حضور در نشست خبری با بیان اینکه اهمیت رسانه و نقش مطبوعات همیشه در جامعه آزاد برجسته بوده است، گفت: نقش موثر رسانه‌ها در تغذیه فکری جامعه و انتقال مطالب بین مسئولان و مردم و اعمال نظارت عمومی بین رسانه‌ها و مسئولان و نقش اصلاح‌گرانه‌ای که رسانه‌ها در جامعه ایفا می‌کنند، از شاخصه‌های مهم نقش رسانه‌ها و مطبوعات است.

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون اساسی، آزادی بیان و قلم مورد تاکید است و دولت تدبیری و امید نیز خود را موظف به حمایت از آزادی بیان و رسانه‌ها می‌داند. همانطور که بارها ریاست محترم جمهور بیان کرده‌اند دولت از نقد منصفانه همه رسانه‌ها در مسیر پیشرفت کشور کمک می‌گیرد و در برابر برخی جریانات تخریب‌گر و اتهام‌افکن از رسانه‌هایی که حامی دولت هستند، حمایت می‌کند.

انصاری با اشاره به تغییرات صورت گرفته در کابینه دولت گفت: دولت برنامه تغییر دیگری در کابینه ندارد و برخی شایعات پیرامون تغییر آقای نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور یا برخی وزرا صرفا گمانه‌زنی رسانه‌ای است. برخی این اخبار را با چاشنی تخریب همراه کرده‌اند مثل مسئله دو تابعیتی‌ها که وزیر محترم اطلاعات چندی پیش رسما از عدم حضور مدیران دو تابعیتی در دولت خبر داد.

معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان در جلسه رای اعتماد به وزرای دولت به مجلس گفت: اولا از نمایندگان دوره دهم مجلس که با رای به هر سه وزیر علیرغم فضای سنگین رسانه‌ای علیه این وزرا باعث انتخاب آنان شدند، تشکر می‌کنم. این اقدام نمایندگان پاسخ عملی مثبت به بداخلاقیها و اتهام افکنیها علیه وزرای پیشنهادی دولت بود. زیرا هر 3 این وزرا در مجلس نهم به دلیل اتهامات ناروا موفق به کسب رای اعتماد نشدند.درباره مواردی که از تریبون مجلس به وسیله نمایندگان مطرح می‌شود و بعضا اتهاماتی را به اعضای دولت وارد می‌کنند، طبق آئین‌نامه داخلی مجلس به هیئت نظارت بر نمایندگان شکایتی ارائه شده که در حال پیگیری آن هستیم.

وی با بیان اینکه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به طور جد قصد نهادینه کردن حقوق اساسی مردم را دارد، گفت: ما پاسدار آزادی جهان و حقوق شهروندی هستیم و معتقدیم رسانه‌های آزاد مجاری تنفسی جامعه هستند و مطبوعات و رسانه‌های پویا و با نشاط نوید حرکت رو به جلو انقلاب اسلامی و کشور را دارد. ما از تمامی حقوق قانونی رسانه‌ها حمایت کرده و در برابر عوامل محدود کننده ایستاده‌ایم.

انصاری با اشاره به اینکه تخریبهای صورت گرفته در برخی رسانه‌ها علیه دولت اظهار کرد: دولت برای دفاع از اصل آزادی رسانه‌ها تاکنون خویشتنداری داشته است و هجمه‌های علیه رئیس جمهور در این دوره قابل مقایسه با دوره‌های قبل نیست. همانطور که معاونت حقوقی رئیس جمهور در دفاع از حرمت و آزادی وظایفی دارد مطبوعات و رسانه‌ها نیز در کنار حق و آزادی بیان تکالیفی در حوزه رعایت حقوق دیگران دارند.

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکهاز بعضی رسانه‌ها و مطبوعات به دلیل اتهام افکنی علیه دولت به قوه قضائیه شکایت شده، تصریح کرد: در قبال هرگونه ایراد و تهمت و تخریب علیه رئیس جمهور به عنوان شخص دوم کشور نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم. برخی نشریات امروز کشور از نشریات منافقین در اول انقلاب و بعضی رسانه‌های ضد انقلاب کپی‌برداری می کنند و مطالبی را که منتشر می‌کنند در راستای نهادینه کردن ناامیدی و تهمت در جامعه است.

"در این راستا در مواردی محدود و معدود با چند نشریه که به تذکرات ما توجه نکردند و آشکارا به نقض حقوق دیگران پرداختند، اقدام حقوقی کردیم و قوه قضائیه هم طبق قانون به این موارد رسیدگی می‌کند. در اینجا لازم می‌دانم به این نکته اشاره کنم که ریاست محترم جمهوری تاکید دارند آنجا که بحث شخص خودشان مطرح است، معاون حقوقی با خویشتنداری برخورد کند و از شکایت صرفنظر کند ولی آنجا که بحث تشویش اذهان عمومی مطرح است ما به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنیم".

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره لایحه قانون انتخابات و شکایت دولت علیه برخی روحانیون گفت: قانون انتخابات در وزارت کشور با کسب نظر از همه کارشناسان آماده شده بود و در دستورکار کمیسیون سیاسی دولت قرار داشت اما بعد از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات یک وقفه‌ای کوتاه ایجاد کردیم تا وزارت کشور این لایحه را با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری تطبیق دهد.درباره شکایت‌ها هم باید بگویم تنها دو مورد بوده است که مربوط به مدیران برخی رسانه‌ها بود و این دو مورد را به دادگاه ویژه روحانیت ارجاع دادیم.

انصاری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دوره جدید معاونت حقوقی ریاست جمهوری تصریح کرد: با تشکیل شورای علمی متشکل از حقوقدان برجسته کشور سعی در ارتقاء کیفیت لوایح حقوقی دولت داریم. در این باره لایحه تعارض منافع با توجه به ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی در اولویت اول است و اولویت با قوانینی است که به هموار کردن مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی کمک کند. درباره قانون جامع وکالت هم در حال تعامل با کانون وکلا و مجلس برای تدوین لایحه این قانون هستیم. همچنین در حال مذاکره و تعامل با محافل حوزوی و دانشگاهی، سازمان صدا و سیما و آموزش و پرورش برای تبیین و  ترویج فرهنگ حقوقی در کشور هستیم و دولت مکلف است تمام قوانین کشور را به شیوه درست اطلاع‌رسانی و آموزش دهد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور با بیان اقدامات صورت گرفته درباره حقوق‌های نجومی تصریح کرد: این موضوع در حوزه کاری دولت نبوده و به قوه قضائیه بر می‌گردد البته در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور پرونده‌هایی تشکیل شده که من از جزئیات آنها بی‌خبرم.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا در آستانه انتخابات فشار به رسانه‌ها بیشتر خواهد شد یا خیر، گفت: امیدوارم به هیچ وجه فشار مضاعفی به رسانه‌ها تحمیل نشود و اگر احیانا فشار یا محدودیت غیرقانونی وجود دارد، برداشته شود. در این باره خود جامعه رسانه‌ای باید با سازوکارهای کارآمد به مقابله با رسانه‌های تخریب‌گر بپردازد. امروز شاهد آن هستیم که برخی رسانه‌ها آزادانه به عالیترین مقام اجرایی کشور اهانت می‌کنند و شگفت آور است که بعضی از این رسانه‌ها بودجه خود را از بیت‌المال دریافت می‌کنند.

انصاری با اشاره به دستاوردهای برجام اظهار کرد: مگر ما ادعا کرده بودیم که آمریکا با برجام خوش عهد خواهد شد؟ اولین دستاورد برجام متوقف کردن ماشین تحریم علیه ملت ایران بود و اگر ما برجام را نمی پذیرفتیم امروز باید برنامه نفت در برابر غذا را اجرا می‌کردیم. ما در سایه برجام از ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل خارج شدیم و دلیل امنیت موجود در جامعه علاوه بر تلاش نیروهای نظامی و امنیتی تلاش دولت برای هرینه در بخشهای امنیتی کشور است.

وی ادامه داد: برجام بزرگترین دستاورد حقوقی نظام بوده است و در 100 سال گذشته اینکه یک کشور در مصاف حقوقی در دنیا پیروز شود، بی نظیر بوده است. البته آمریکا کشور بدعهدی است و تمایلی به رشد و پیشرفت ایران ندارد.

معاون حقوقی رئیس جمهور در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیگیری حقوقی جانباختگان فاجعه منا گفت: با همکاری خانواده‌ها و دستگاههای ذیربط پیگیریهای گسترده‌ای در این باره داشته‌ایم ولی به دلیل قطع مراودات با عربستان و عدم امکان حضور وکلا این پیگیریها با مشکل مواجه شده است ولی با تلاش وزارت خارجه برای بکارگیری وکلای بین‌المللی همچنان در حال پیگیری این موضوع هستیم و تا استیفای حقوق کامل ملت دست از پیگیری نخواهیم داشت و از حکام سعودی می‌خواهیم تا مجرمین این فاجعه را به سزای اعمال خود برساند.

انصاری در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره اقدامات دولت در حوزه فساد صندوق ذخیره فرهنگیان و رفع ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات گفت: بخشی از مسائل مالی ندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به معوقات بانکی است و بخشی هم مربوط به سوء استفاده وام گیرندگان از این صندوق است که با تعامل با قوه قضاییه به جد در حال پیگیری هستیم. درباره ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات امیدوارم هیچ مسئول ممنوع‌التصویری نداشته باشیم و مشکل ایشان هم حل شود.

وی درباره اقدامات متقابل حقوقی ایران در مقابله با آمریکا گفت: با تشکیل شعبه 55 در قوه قضاییه در این باره اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. تاکنون درباره خسارت‌های وارده به خانواده‌های شهدای ترور، آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی و جانبازان موفق به صدور احکام دریافت 70 میلیارد دلار از آمریکا شده‌ایم و پرونده‌های دیگری نیز در دست اقدام داریم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس